Youtube

you

Watch me!

Iedereen kent het wel, je zit thuis op de bank of zit na een lange dag school in de trein en kijkt uit verveling een YouTube filmpje. Dit filmpje kan over katten gaan of over de magische voetbal acties van Lionel Messi. Het maakt niet uit waar het over gaat, als jij er maar beter van wordt. Met beter bedoel ik voornamelijk een beter humeur.

YouTube is opgericht in februari 2006 door drie voormalige medewerkers van PayPal. De voornaamste bedoeling van YouTube was het delen van oude en nieuwe video’s. Deze activiteiten zijn allemaal geheel gratis en voor iedereen toegankelijk. Verder wordt er gebruik gemaakt van kanalen. Kanalen zijn individuele YouTube gebruikers die ‘’gevolgd’’ kunnen worden (infosites, 2014).

Momenteel zijn er 1 miljard mensen actief op YouTube en waren er afgelopen jaar in totaal 1 biljoen views. Verder worden er iedere maand 6 miljard uren besteed aan het kijken van YouTube video’s (hendrixen, 2013). Ook zijn er verschillende artiesten ontdekt en populair geworden door YouTube. Het grootste voorbeeld is Justin Bieber. Deze jonge man postte een video van zichzelf tijdens het maken van muziek en zo ontdekt door een platen maatschappij. Justin Bieber is nu niet meer weg te denken uit de wereld van pop muziek. Maar YouTube gaat nog veel verder als alleen muziek. Ik gebruik zelf YouTube wanneer ik een computer programma niet snap. Dit wordt dan haarfijn uitgelegd door verschillende experts die ook actief zijn op YouTube (infosites, 2014).

justin

YouTube heeft verschillende methodes om  geld te verdienen. Wat al eerder werd vermeld was dat YouTube over was genomen door Google. Dit zorgt ervoor dat alle advertenties via Google Adwords gaat.

Als eerste biedt YouTube haar adverteerders de ‘’in search video adverteren’’. Dit houdt in dat er een advertentie wordt getoond wanneer er wordt gezocht naar een bepaalde woord combinatie. De adverteerder betaald alleen geld wanneer er op deze advertentie wordt geklikt (Geldmax, 2013).

Als tweede biedt YouTube haar adverteerders de optie ‘’in-stream video adverteren’’ aan. Deze advertenties worden meestal voor of na een YouTube video getoond. Deze filmpjes kunnen na vijf seconden worden overgeslagen. Het voordeel voor de adverteerder is dat zij alleen betalen wanneer een klant de volle 30 seconden naar het filmpje kijken (Geldmax, 2013).

De derde en laatste optie is ‘’in-display video adverteren’’. Dit zijn de advertenties die onderaan het filmpje naar boven komen. Voor deze advertenties wordt er CPC toegepast (Geldmax, 2013).

Voor mij geldt YouTube als een vermakelijke bezigheid die ervoor zorgt dat ik mijn dag goed door kom. Door regelmatig mijn voetbalhelden op te zoeken en hun acties te bewonderen of door het beluisteren van mijn favorieten nummers kom ik mijn dag wel door. Verder vindt ik de advertenties die YouTube niet hinderlijk in vergelijking met andere social media.

Geldmax. (2013, 2 2). Opgehaald van http://www.geldmax.nl/geld-verdienen/geld-verdienen-met-internet/geld-verdienen-op-youtube/

hendrixen. (2013, 2 2). Opgehaald van http://hendrixen.nl/50-feiten-en-cijfers-over-youtube-aantallen-gebruikers-gebruik-populaire-kanalen-etc-etc/

infosites. (2014, 2 2). Opgehaald van http://www.infosites.be/youtube.php

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s